Lammskinn

Nu har årets lammskinn kommit till oss från berederiet! 32 st fina skinn i olika gråa färger. Alla är tvättbara.
Vi kommer inom kort att lägga upp dem i webbshoppen.

Alla skinnen kommer från våra egna får som är uppfödda helt ekologiskt enligt KRAVs regler för ekologisk djurhållning. Våra får går ute året runt i våra hagar runt gården och betar gräs och under vintern får de egenodlat ensilage.

I år finns det några lamm i vår hage som är korsade med vår nya Dorper-bagge. Dorper är en ras från Sydafrika och kännetäcknas av sin speciella färgteckning med svart huvud och vit kropp. Även under denna betäckningssäsong kommer några tackor att betäckas med Dorper-baggen. Årets korsningslamm har fått spännande färgteckningar med svart o vitspräckliga pälsar. Dessa pälsar kommer att finnas att köpa kommande år.