Mikrostark

Mikrostark är vår egen hälsodryck med goda bakterier. Vi dricker den själva och vi ger våra djur den i deras dricksvatten. Den tillför goda bakterier till tarmfloran och håller magen i balans. Det räcker med en tesked om dagen.

När vi tillverkar mikrostark tillverkar vi även en variant som vi använder i våra odlingar för att förbättra växt- och jordhälsan. Mikrostark är ett resultat av ett projekt som vi är delaktiga i som handlar om att förbättra jordhälsan.

Immunförsvaret sitter till största delen i våra tarmar där bakterier bildar vitaminer, skyddar oss mot skadliga bakterier och byter ut tarmslemhinnans celler var tredje-fjärde dag.

Att tillföra goda bakterier är ett sätt att boosta sitt immunförsvar.

Vi ger våra hästar mikrostark i dricksvattnet för att hålla dem friska i magen och hålla fång, diarré och andra tarmrubbningar borta.

Vi ger våra hundar och valpar mikrostark i maten för att hålla deras magar i gott skick. Vi skickar med våra valpköpare en flaska mikrostark när de hämtar sin valp. Det kan hjälpa valpen då det kan vara lite stressande att byta miljö då de ska flytta till sitt nya hem.