Ekologisk kost

Ekologisk mat är bra mat, sådan mat som vi mår bra av. Att välja ekologisk mat handlar både om vår egen hälsa,
men också om miljön och om djurens hälsa.

Fem produkter att välja när du ska börja köpa ekologiskt!

  • Frukt, (främst vindruvor, bananer och citrusfrukter)
  • Potatis
  • Havregryn
  • Paprika
  • Mejeriprodukter


Vi letar hela tiden efter den högsta kvaliteten på vår mat. Mat utan gifter, konstgödsel, GMO som odlats och producerats med så stor hänsyn till djuren och miljön som möjligt. Vår kunskap om mat och hur den produceras har lett oss in på ett liv med endast ekologiska produkter i vårt kök. Den goda smaken, det goda samvetet ger oss bra mat. Att den egna gården är KRAVcertificerad har givit oss stora kunskaper om matproduktion.

Att mat är mer än bara proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler vet nog de flesta idag. Men hur maten påverkar oss verkar det vara få som vet eller förstår. Bra mat som smakar som det ska smaka tycker vi är viktigt.

Läs mer på Krav.se

Så här tänker vi

Vi har valt att undvika vitt mjöl socker, e-ämnen och palmolja för vår egen hälsas skull. Vi äter också lite mejeriprodukter eftersom vi tror att mjölk är den bästa maten för kalvar och inte för oss människor.

Vi väljer att äta nötter, grönsaker och mörk choklad framför godis, glass och läsk. Vatten är den enda vätska som kroppen behöver så det är det vi väljer att dricka. Vi unnar oss något gott ekologiskt vin då och då och vår egen ekologiska äppelmust.

Ju mer kunskap vi får om mat, näring och allt annat om kost desto mer intresserade blir vi. Våra ögon har verkligen öppnats under de senaste åren och vi ser även hur många andras håller på att öppnas. Det är härligt att se.