Ekologisk kost

Ekologisk mat är bra mat, sådan mat som vi mår bra av. Att välja ekologisk mat handlar både om vår egen hälsa, men också om miljön och om djurens hälsa. Vi tror att framtidens mat behöver vara ekologisk för att vi ska kunna klara de klimatmål som behövs för att hjälpa vår planet.

[column-half-1]Fem produkter att välja när du ska börja köpa ekologiskt!

  • Frukt, (främst vindruvor, bananer och citrusfrukter)
  • Potatis
  • Havregryn
  • Paprika
  • Mejeriprodukter

Vi letar hela tiden efter den högsta kvaliteten på vår mat. Mat utan gifter, konstgödsel, GMO som odlats och producerats med så stor hänsyn till djuren och miljön som möjligt. Vår kunskap om mat och hur den produceras har lett oss in på ett liv med endast ekologiska produkter i vårt kök. Den goda smaken, det goda samvetet ger oss bra mat. Att den egna gården är KRAVcertificerad har givit oss stora kunskaper om matproduktion.

Att mat är mer än bara proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler vet nog de flesta idag. Men hur maten påverkar oss verkar det vara få som vet eller förstår. Bra mat som smakar som det ska smaka tycker vi är viktigt.

Läs mer på Krav.se[/column-half-1]

[column-half-2]Så här tänker vi

Vi väljer ekologisk mat för att vi vill bidra till en renare miljö, bättre djurvälfärd och mindre gifter.

Ju mer kunskap vi får om mat, näring och allt annat om kost desto mer intresserade blir vi. Våra ögon har  öppnats under de senaste åren och vi ser även hur många andras håller på att öppnas. Det är härligt att se.[/column-half-2]

I dagens klimatdebatt har vi den uppfattningen att vi behöver våra svensk lantbruks- och betesdjur för det öppna landskapet och den svenska maten. Om fler får kunskap om våra svenska bönders arbete, våra djurs betydelse för miljön och klimatet så kan vi vända trenden och minska andelen imponerad mat till vårt land. Vi anser att alltid välja ekologiskt är ett viktigt steg mot en renare miljö.