Våra grisar

Vi har grisar i vår äppelodling som arbetar flitigt med att vända på jorden, äta upp kvickrot och annat ogräs. Vi har tre grisar av rasen Berkshire, en ras från England. De har bra motstånd mot kalla temperaturer och har enkla näringsbehov. De bor i äppelodlingen och har en igloo som de sover i. I igloon finns en bädd av halm som de bäddar ner sig i. De är sociala, snälla och söta med sina uppnäs-trynen. De är svarta med vita tecken. Där har vi galten Gunnar Galt med suggorna Miss Piggy och Greta Gris. Charmtroll som vi är så glada för. I sommar väntar vi kultingar av dessa.

Vi har även en grupp utegrisar som är korsningar av linderödssvin, Hampshire, vildsvin mm. De är större än Berkshires. Där har vi de stora suggorna Freja, svart och vit, och Leja, grå, och deras kultingar som föddes sommaren 2021. I vår och sommar kommer nya kultingar.

Greta Gris, Gunnar Galt & Miss Piggy

I maj 2022 kom även en grupp med 15 unga grisar som nu får leva ett fritt liv utomhus. De älskar att kunna springa omkring, böka och sova djupt nerbäddade i halmen i deras igloo-skjul.