Äkta vara

Idag är intresset stort för äkta varor. Allt fler vill ha och efterfrågar äkta varor både inom livsmedel och andra produkter. En äkta tycker vi står för något genuint, ofta med ett gediget hantverk bakom och en produkt med en historia. Äkta vara är något oförfalskat, det visas öppet och tydligt vad den består av och var den kommer ifrån och tillverkaren eller upphovsmannen är stolt över den. Vi är glada att intresset ökar för det vi tror på. Att folk i större utsträckning börjar förstå att äkta matvaror ofta hänger ihop med bättre hälsa och bättre miljö är underbart. För att skapa en äkta vara behövs det finnas ett stort intresse för att skapa den, kunskaper om den och vetskap om dess unika egenskaper. En äkta vara har ett ursprung från en bestämd plats och av någon eller några personers ideer.

Vår äppelmust består av endast äpplen från våra träd som växer i en levande jord som gödslas med vanlig gammaldags gödsel från höns eller kor i vår närhet. I musten finns inget annat än den saft som kommer från äpplena när de pressats. Vatten, levande jord, gödsel, sol och värme ger äpplena det de behöver. När varje skörd är avklarad är det med stolthet vi går i odlingen och ser vad vi åstadkommit under säsongen trots allt det arbete som det innebär.

Våra mjuka lammskinn kommer från våra egna lamm som betar våra hagar och håller landskapet öppet. De lever ett så bra får liv som vi människor kan ge får idag. De lever fritt i stora hagar, får naturligt foder som de är gjorda för att äta, allt obesprutat naturligtvis. Det mesta av deras foder är det gräs och de örter som växer i hagarna. Vad som också gör de äkta är att de är ofärgade och att deras olika färgsättningar är skapade av varje unik individ.