Att-göra-lista

Vi är nog inte ensamma om att ha att-göra-listor. När vi sätter oss ner och ska skriva en lista över vad vi ska göra den närmsta tiden slutar den alltid med minst 100 punkter och det är bara de punkter som vi vill göra nu ganska snart. Helst direkt och alla punkter hamnar dessutom på 1:a plats! Det är både nödvändiga och mer roliga punkter. Sedan har vi alla andra punkter som vi ska göra på längre sikt, där är minst 100 nya punkter. Det är ganska bra att se allt i punktform som vi annars har i våra huvuden och som upptar mycket tankeverksamhet. Att ha listan levande där punkter stryks och där vi ser att vi kommer framåt är bra.

Hundarna i äppelodlingen 16Nu gäller det att andas och uppskatta det vi har, ta det lugnt i det hela, planera rätt, få flyt i arbetet och ta pauser från datorer och telefoner.

En punkt vi nu kan stryka från att-göra-listan-2016 är att alla tackorna nu är klippta (och lammen i deras magar växer).

Nästa punkt att stryka är att en hel del av den dåliga äppelodlingen är borttagen. Nya träd ska planteras där, i bredare rader med större mellanrum mellan träden så att det blir mer som en gammaldags äppellund.

Nästa punkt har ännu en tid kvar innan den kan strykas från listan, klippning av äppelträd.

Vi har nu en lugn period i hundstallet. Vi har haft 2 valpkullar med totalt 20 valpar på kort tid vilket innebär intensivt dagligt arbete. Valparna har hamnat hos underbara familjer runt om i landet och vi kan pusta ut lite.

Promenader i äppelodlingen med hundarna är vardagliga återhämtningsstunder. De älskar att rusa runt mellan äppelraderna och busa med varandra.