Får

Vi föder upp gotlandsfår, nu har vi 60 tackor. Vi fick 80 lamm i år och dessa är nu sålda till en annan Krav-gård. Lammen går med sina mammor i flocken till de är naturligt avvanda.

Gotlandsfår är en fårras som härstammar från det gamla gutefåret. Det är en trevlig ras som är lättskötta. De finns i alla gråa nyanser med svart huvud och svarta ben. Det finns de som har ett vitt tecken på huvudet eller på benen. På våren föder tackan vanligtvis två svarta lamm. Våra får är Maedi-Visna fria.
Maedi-Visna är en smittsam virusburen sjukdom som drabbar får. Det finns inte några tydliga symtom för MV, ibland kan det enda symptomet i en besättning vara en avmagring av några äldre tackor. Övriga symptom kan vara andnöd vid ansträngning, ledinflammation samt vinglighet. Symptomen ses oftast hos djur 3-4 år eller äldre, men i hårt drabbade besättningar kan symtom uppträda hos djur ner till ett års ålder. Sjukdomen går inte att bota och djuren kan inte bli immuna mot den. MV smittar inte människor.

Fåren långkärra 1

Vi säljer lammskinn från våra egna lamm. Kontakta oss vid intresse och kom och köp de på gården eller i webbutiken. De finns även att köpa på Mimou i Ronneby eller Room i Täby.

Vi hyr ut tackor till personer som har hagar som behöver betas av, men som inte har möjlighet att ha dem under vintern.

Vi säljer även livdjur till nya eller etablerade besättningar.

Kontakta oss för info:marcus@bustorp.se eller 0708-177124