Mycket vatten och lite vårsol

För någon vecka sedan var det extra högt vatten i Julebodaån. Vattnet riktigt forsade förbi gården och delar av hästhagen låg under vatten. Vårflod efter snösmältningen. Vi fick inte så mycket snö, men det blev mycket vatten ändå.

 

Vårpromenad med lite sol förgyller en del dagar. Nu precis innan allt blir grönt så ser skogen extra naken ut och solen når till ställen som den inte kommer att göra när allt slagit ut. Det luktar fuktig mossa och jord och när solen skiner doftar skogen träd. Fåglarna har börjat sjunga och allt känns mer levande.

Vi håller nu på att bygga en paddock. Som vi har längtat efter den! Valet föll på ett hållbart (minst 25 år) och miljövänligt staket av polyeten som tillverkas i Sverige. Allt spill vid tillverkningen och uttjänta staket återvinns och när det inte kan återvinnas mer bränns det och polyeten blir då koldioxid och vatten.

I övrigt har vi många punkter att beta av på vår att-göra-lista. Nu håller gamla äppelträd på att tas bort och vårt nya valprum håller på att färdigställas. Vår loge ska målas inför påskens konstrunda då konstnären Toni Roos ska ställa ut en del av sin konst här.