Nu blir vi större

I januari skrev vi på arrendet på marken tillhörande Hassla gård, Maglehem. Där kommer vi att odla främst klöver och baljväxter under omställningsåren tills den är ekologiskt certifierad. Marken på Hassla håller nu på att läggas om till ekologisk och om två år kommer den att vara KRAV-certifierad. När man lägger om från konventionell odling till ekologisk tar det två år innan man får sälja grödorna som ekologiska. Under de två åren odlas allt ekologiskt, men får inte säljas som det. Under denna tid är det mest klövervallar  och olika gröngödslings grödor som odlas så att man ska få bästa möjliga förutsättningar. När det är möjligt att sälja grödor som ekologiska kommer vi att ha en växtföljd med mycket grönsaker och jordgubbar. Vi tycker det är viktigt att producera så mycket frukt och grönsaker som möjligt eftersom efterfrågan är stor och det ofta få importeras stora mängder ekologisk frukt och grönsaker när inte våra räcker för den mer och mer hälsomedvetna allmänheten. När man ställer om 60 ha åkermark så skulle det om man odlade havre på hela arealen innebära att 55000 människor skulle kunna byta från konventionell havregryn till KRAV-certifierad. Att det vi odlar ska vara ekologiskt är viktigt … Fortsätt läsa Nu blir vi större